29.07.13

London, sweet London! -aneb půl dovolené v pár větách (obrázcích)

     16.7. nastal konečně osudný den odletu do Londýna, města, které jsem si vždycky přála vidět (a nakoupit v něm)! Těm, co by se tam chtěli vydat poskytnu cenné rady ze života. (Letěli jsme s Ryanair z Ostravy na Stansted, hotel objednávali přes booking.com, nejlepší část je Victoria -je blízko centra a dá se tam sehnat ještě poměrně levné ubytování.) Rada číslo 1 - nepodceňujte přistání a kupte si bonbóny (ty nejlepší)!


     Rada číslo 2 - nikdy si nemyslete, že přežijete noc na letišti, protože chcete ušetřit za hotel! Snaha byla, teplo taky, ale ledovou podlahu neohřeješ ani sakem a svetrem. Kdyžtak si alespoň kupte Elle.


     Když už přežijete noc, honem rychle busem do centra Londýna a odložit si věci do hotelu, ve kterém se můžete checknout až od 2 a uvítají vás 2 nevzhlední indové.. První den byl šílený, rada číslo 3 -nikdy neplánujte všecko hned na první den! Když už jste viděli všechno (Westminster Abbey, Big Ben, Houses of Parliament), sedněte si do St James's parku na lehátka 1.50/hod a kupte si obří vafle s neskutečným kopcem zmrzliny!



     Poseděli jsme a utíkali vybalit na hotel. Večer jsme ještě stihli Trafalgar square, National Gallery a dvě hodinky na Oxford street, ze které jsem byla už vážně na prášky a už tam nikdy nechtěla jít.. ha ha.

veverka v St James's parku

St James's park jako v pohádce!
 
Westminster Abbey

London Eye!

Houses of Parliament
Trafalgar square

Picadilly circus
     Rada číslo 4 -kupte si lístek na loď! Druhý den jsme se vydali po Temži do Greenwich se zpáteční zastávkou u Toweru. Lístky se dají koupit u mostu někde mezi Big Benem a London Eye, jeden stál 19 liber a můžete jezdit celý den kam chcete.

Cutty Sark

výhled od poledníku na muzeum (to je taky moc super!)


jo, jo, jo! otevřený Tower Bridge!

momentka..

už chybí jen mozkomoři - Millenium Bridge


holubi na Monumentu


před Towerem!
     Kdyby jste měli jakékoliv dotazy, pište!


2 komentáře:

  1. skvělý článek, já se odtamtud zrovna vrátila...hned bych jela zpět, londýn je nádherný !.)

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotky a rady, taky jsem v Londýně byla, je to kouzelné město.

    OdpovědětVymazat