25.04.13

Božský celozrnný chléb /recept/

     Dostala jsem chuť na olivy, jenomže co s něma? Taky jsem už dlouho chtěla upéct chleba a narazila jsem na tenhle super od Markéty (eat run love). Někde snad i psala, že do něj místo rajčat dala olivy, tak jsem to vyzkoušela a tady je výsledek:


     V původním receptu je napsáno, že se mají přidat tři lžíce parmazánu, ten mi přišel strašně zbytečný, tak jsem ho tam prostě nedala. A chlebík je naprosto dokonalý, až na to, že mi málo nakynul..


Takže jdeme na recept:
370 g celozrnné mouky
80 g hladké bílé mouky
300 ml vlažné vody
půlku droždí
lžíce soli
lžíce cukru
3 lžíce olivového oleje
provencálské koření/oregano/cokoliv..
olivy - já dala po dlouhé úvaze 15 černých

      Napřed si uděláme z trochy vody, droždí a cukru kvásek. Smícháme mouky, sůl a koření, přidáme kvásek a vodu, uhněteme do hladkého těsta a teprve do hotového těsta zapracujeme olivy. Necháme hodinku kynout, vymažeme chlebovou formu a pečeme na 200°C asi 30 minut.


      Chlebík je fakt dokonalý, vláčný a mám ho snad už čtvrtý den /jsem na něj sama/, pořád je dobroučký! Doporučuju vyzkoušet, není to nic těžkého! :)


2 komentáře:

  1. kvůli tomuhle článku jsem načala skleničku oliv právě.. :D dostala jsem smrtelnou chuť :D

    OdpovědětVymazat
  2. jsi šikulka:) mě se 1. moc nepovedl :D ale dám mu určitě další šanci!

    OdpovědětVymazat